Ervaringen van clienten

Jolanda

Na er wekenlang naar te hebben uitgekeken was het dan eindelijk zover, de paarden-coaching op de zorgboerderij van Martien en Sandra, De Kleine Waard in Nieuw Beijerland. Bij aankomst word je door de gemoedelijke, relaxte sfeer en de warme ontvangst al snel op je gemak gesteld. Als dan het “spannende” moment is aangebroken dat je de paardenbak instapt is het allereerste wat je opvalt het liefdevolle en respectvolle samenspel tussen Sandra en Fossa en Goliath, haar twee geweldige paarden. Mocht je geluk hebben, dan komt Ome Kees, de eigenwijze ezel, zich ook nog even bemoeien. Sandra voelt haar paarden feilloos aan en ziet aan hun gedrag wat zij ons duidelijk proberen te maken. Fossa en Goliath pikken onze energie en onze emoties op en houden ons op die manier op een liefdevolle maar soms ook confronterende manier een spiegel voor. Het is echt heel bijzonder wat er tijdens een paarden-coaching mag gebeuren. De mooie inzichten die je mag ontvangen, de spreekwoordelijke kwartjes die vallen. Echt heel waardevol, ik kan het iedereen aanbevelen!

Op de eventuele vraag of een paarden-coaching ook echt dingen verandert of dingen in gang zet kan ik inmiddels ook een bevestigend antwoord geven. Mijn dochter ging met een werk gerelateerde vraag de paardenbak in, zij wilde iets anders maar het was haar nog niet helemaal duidelijk wat, dit was eind juni. Inmiddels (een maand later) heeft zij dankzij de mooie inzichten middels de paarden-coaching van zowel Fossa als Goliath, laatste besloot spontaan om ook nog even aan deze sessie mee te doen om haar op deze manier duidelijk te maken dat zij haar passie moest volgen, haar baan opgezegd, doet zij een opleiding EMDR en werkt inmiddels als ZZP’er in de zorg!

Dus sta jij open voor een zuivere, verhelderende maar soms ook kritische zelfanalyse, boek een paarden-coaching bij De Kleine Waard.

Josy

Om eerlijk te zijn begon ik wat sceptisch aan de paardencoaching. Wat angstig voor wat er zou komen en wat afwachtend wat de sessie met de paarden mij zou kunnen brengen. Sandra kende ik al wat langer waardoor ik wist dat zij de kennis en kwaliteit in huis heeft om mij door de coaching heen te loodsen. Dit gebeurde ook. Ze heeft tijdens de sessie continu een lijntje met mij weten te houden terwijl ze toch ook op voldoende afstand stond waardoor ik mij kon uiten. Wonderbaarlijk vond ik dat de paarden aan konden geven wat er in mijn lichaam gebeurde. Sandra kon hierop door werken waardoor mijn (enorm diep zittende) gevoel naar de oppervlakte kwam. Super eng natuurlijk maar tegelijk ook bevrijdend en echt heel bijzonder. Na afloop hadden Sandra en ik een gesprekje over de sessie met de paarden. Dit was fijn. Hierdoor kon ik het ook weer afsluiten. Sandra, Fossa, Goliath en Ome Kees 😊, bedankt voor deze mooie ervaring. Na jaren van “moeten” praten voelde dit als een totaal nieuwe en veilige ervaring. Daarom was deze coaching voor mij heel bijzonder.

Anneke

In mei een paardencoachsessie gehad bij De Kleine Waard bij Sandra Maasdam. Dank je wel Sandra! Je bent een lieve prachtige vrouw, die samen met je paard Fossa mij inzichten hebt gegeven in waar ik nu sta en handvatten hoe ik nu verder kan met mijn vraag die ik had. Het voelde vertrouwd aan om buiten in de paardenbak te staan, terwijl de paarden rondliepen. Het is heel bijzonder hoe Fossa reageerde en soms zelf stil bleef staan. Je voelt dat Fossa reageerde op mij, en jij kunt dit dan vertalen waarom Fossa dit zo voelt en doet. Hierdoor snapte ik waarom het paard stil bleef staan. Ik had echt het gevoel dat ik mezelf kon zijn, en ook mijn verdriet en pijn kon toelaten. Bedankt hiervoor! Lieve groet, Anneke.

Bente

Lieve Sandra, wat was het een prachtige dag. Zo veel liefde voelde ik vanuit Fossa. En zo de boodschap: “ja joh je weet het al: mij heb je hiervoor niet meer nodig.” De ontmoeting heeft lang nagewerkt en ik herinner me in sommige momenten dat ik weer even wiebel weer haar alerte blik naar mij, met daarin het diepe weten/voelen van dat wat er zo overduidelijk is. Jouw open houding en bereidheid om alles aan te gaan vielen bij mij erg goed: dank je wel. Heerlijk, ik kom graag nog eens terug. Ik denk dat ik dan een vriendin mee neem die dit ook te gek vind. Heel veel liefs en een warme groet, Bente.