Over ons

Wij zijn Sandra en Martien Maasdam en samen met onze dieren wonen wij in het buitengebied van Nieuw-Beijerland. Al jaren hebben wij een droom voor ogen gehad om een eigen dagbesteding te starten en daarnaast (paarden-)coaching aan te bieden. Bij ons op de zorgboerderij is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen en wordt gezien om wie hij of zij is. Sandra heeft meer dan 20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening en volwassenbegeleiding en is gediplomeerd paardencoach. Martien heeft van oorsprong een technische achtergrond en heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke en psychiatrische beperking. Door onze kennis en ervaring te combineren met ons groot hart en betrokkenheid bij anderen, hebben we met veel passie De Kleine Waard opgericht.

De naam De Kleine Waard is eigenlijk ontstaan door onze visie: minder is meer. Wij staan voor oprechte aandacht en interesse in de persoon achter de klacht/beperking.

Doelgroep

De doelgroep betreft volwassenen (18+) met een matige tot lichte verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Wij verwachten van onze cliënten enige mate van zelfredzaamheid op het gebied van persoonlijke verzorging. Daarnaast dient men geen grote lichamelijke beperking te hebben. Neem gerust contact met ons op om te overleggen.

Visie

De naam De Kleine Waard is eigenlijk ontstaan door onze visie: minder is meer. Wij staan voor oprechte aandacht en interesse in de persoon achter de beperking. Samen kijken we waar er ruimte is voor ontwikkeling. Middels een passend begeleidingsplan werken we aan doelen die de cliënt voor zichzelf stelt.

De Kleine Waard gaat uit van competentie gericht begeleiden. Dit is een vorm van begeleiden waarbij uitgegaan wordt van de mogelijkheden van de cliënt en niet de beperking centraal staat.

Op De Kleine Waard wordt er gewerkt in een kleine groep van maximaal 4 cliënten per dag. Dit maakt dat er veel aandacht en zorg is voor het individu. We bieden kwalitatief goede zorg op maat in de vorm van een fijne dagbesteding. Bij De Kleine Waard streven we naar een klimaat waarin iedereen zich gewaardeerd en veilig mag voelen en zo de ruimte voelt om zichzelf te mogen zijn.

Vrijwilligers zijn altijd welkom. Wij vragen wel een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen.