Activiteiten

De activiteiten zijn deels seizoensgebonden, wat een natuurlijk ritme en structuur aan het jaar geeft. De activiteiten kunnen zowel buiten als binnen plaatsvinden.

Deelnemers kunnen buitenactiviteiten doen zoals het verzorgen van de dieren, spelen met de honden, het onderhouden van de tuin en boomgaard, groenten telen in de moestuin, houtbewerking, haardhout kloven en stapelen en nog veel meer.

In onze gezellige kantine kunnen de deelnemers bijvoorbeeld tekenen, knutselen met diverse materialen, muziek maken, lezen enz. Onder begeleiding is het ook mogelijk om in de keuken te koken of te bakken.

In de werkplaats kan er onder andere gewerkt worden met hout, zoals het maken van vogelhuisjes of timmeren. Ook het opknappen van de oude tractor of het repareren van fietsen behoort tot de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk dat iemand zich even terug trekt in onze pipowagen, waar hij rust en stilte kan vinden. Vanuit de pipowagen is er zicht op de paarden, kan iemand rustig een boek lezen of muziek luisteren.

De keuze voor de activiteiten wordt in samenspraak met de deelnemer gemaakt, rekening houdend met zijn mogelijkheden en wensen. Er is structuur en dagritme wat de nodige duidelijkheid en rust geeft. Plezier maken staat hoog in het vaandel. Een mooie dag beleven is ons motto.

Zo ziet een dag op De Kleine Waard eruit:

09.30 uurStart van de dag met koffie/thee
10.00 uurDieren verzorgen
11.00 uurKoffie/thee
11.30 uurActiviteit naar keuze
12.30 uurLunch
13.15 uurActiviteit naar keuze
15.00 uurDieren voeren
15.15 uurAfsluiting
15.30 uurNaar huis