Activiteiten

De activiteiten zijn deels seizoensgebonden, wat een natuurlijk ritme en structuur aan het jaar geeft. De activiteiten kunnen zowel buiten als binnen plaatsvinden.

Cliënten kunnen buitenactiviteiten doen zoals het verzorgen van de dieren, spelen met de honden, het onderhouden van de tuin en boomgaard, groenten telen in de moestuin, houtbewerking, haardhout stapelen en nog veel meer.

In onze gezellige kantine kunnen cliënten bijvoorbeeld tekenen, knutselen met diverse materialen, muziek maken, lezen enz. Onder begeleiding is het ook mogelijk om in de keuken te koken of te bakken.

In de werkplaats kan er onder andere gewerkt worden met hout, zoals het maken van vogelhuisjes of timmeren. Ook het opknappen van de oude tractor of het repareren van fietsen behoort tot de mogelijkheden.

De keuze voor de activiteiten wordt in samenspraak met de cliënt gemaakt, rekening houdend met zijn mogelijkheden en wensen. De cliënten ervaren structuur en dagritme wat hen de nodige duidelijkheid en rust geeft. Plezier maken staat hoog in het vaandel. Een mooie dag beleven is ons motto.

Zo ziet een dag op De Kleine Waard eruit:

9.15 uur ; inloop
9.30 uur; Koffie/thee en de dag met elkaar doorspreken
10.00 uur; Dieren verzorgen
11.00 uur; Koffie/thee
11.30 uur; Activiteit naar keuze
12.30 uur; Lunch (Door ons verzorgd.)
13.15 uur; Activiteit naar keuze
14.15 uur; Activiteit naar keuze
15.15 uur; Opruimen en dagafsluiting
15.30 uur; Naar huis

Paardencoaching

Voor paardencoaching (individueel coachingstraject, teamcoaching) kunt u in overleg een afspraak maken door contact op te nemen met Sandra op telefoonnummer: 06-40520346.

Vergoeding van de zorg

Dagbesteding kan worden vergoed middels een persoonsgebonden budget (PGB). Een andere manier is dat de vergoeding via een onderaannemerschap van een grotere zorgaanbieder geregeld wordt.

Vervoer

Het is aan de cliënt zelf om vervoer naar en van de dagbesteding te regelen. Als het niet mogelijk is om zelf naar de dagbesteding te komen, is er altijd ruimte voor overleg.